LINZEREK
FAHJAS LINZER
Hozzvalk: 10 dkg cukor, 15 dkg vaj vagy margarin, 25 dkg liszt, 1 gramm fahj, 2 gramm szegfszeg, csipet s, kshegynyi szdabikarbna, 1 tojs, 0,5 dl tejfl, fl citrom, rumaroma.
A hozzvalkat sszegyrjuk, 30 percig pihentetjk. Kinyjtjuk, kiszaggatjuk, megstjk.
DIKCSEMEGE
Hozzvalk: 30 dkg liszt, 10 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 2 tojssrgja, 1 evkanl nescaf.
A lisztet a margarinnal eldolgozzuk, hozzadjuk a cukrot, a tojs srgkat s a szrn ttrt nescaft. Fliba csomagolva egy rra htbe tesszk. A tsztt 5 mm vastagra kinyjtjuk s kb. 60-70 darab tallrt szrunk ki belle. A tallrokat stpaprral fedett stlemezre helyezzk. Tetejket megkenjk 10 dkg felmelegtett srgabarackzzel. A megkent tallrokra helyeznk mogyort kettvgva, dit ngyfel vgva, s tallronknt 4 szem mazsolt. Elmelegtett stben 15-18 perc alatt megstjk.
LINZER KARIKA
Hozzvalk: 40 dkg liszt, 1 csomag stpor, 20 dkg cukor, 2 csomag vanlis cukor, 2 tojs, 22 dkg margarin, 1 citrom leve s reszelt hja.
A hozzvalkbl sszelltjuk a tsztt, kinyjtjuk, kiszaggatjuk, megstjk vilgosra. Baracklekvrral megkenjk, a tetejt porcukorral meghintjk.
Ditltelk: 20 dkg darlt dit leforrzunk 1,5 dl tejjel melyet 20 dkg porcukorral zestettnk. Ha meghlt 10 dkg margarinnal s 1 dl rummal vagy kevs rumaromval habosra keverjk. Baracklekvr helyett ezzel a tltelkkel is megtlthetjk a linzert. Ha a linzerkarikkat megtltttk, tetejket porcukorral megszrjuk s egy-egy fl dit ltetnk a karika kzepbe.
|